23 de febrero de 2014

EL PLAT O LA VIDA

Hi ha molta informació que ens adverteix sobre l’alimentació actual: aliments tòxics i agressions al medi ambient. Tots i totes tenim una necessitat bàsica: menjar cada dia. Aleshores, entrem en crisis i pensem “què puc fer jo?” i automàticament després ens conformem pensant que “és el que hi ha”.

Polítics, empresaris, docents, cuiners i famílies. Tots tenen els seus interessos i preocupacions, però el que cada dia s’asseu davant del plat és el nen o la nena.

Davant d’aquesta realitat, no podem restar indiferents dient “és el que hi ha!” podem demanar un canvi: les empreses han de comprar aliments de qualitat, els cuiners han de cuinar i els nens i nenes alimentar-se: El canvi és possible, ja és una realitat!

El plat o la vida” vol informar, inspirar i animar. De qui depén el canvi? De la consciència social, però sobretot, i en primer lloc, de les famílies. 

Fins a quin punt els aliments s’han transformat en productes per alimentar l’afany d’algunes empreses i com això està destruïnt el treball de petites agricultores de proximitat i cultiu ecològic, està generant un terravestall en alguns menjadors de col·lectivitats i de retruc, com potser afectarà en un futur a la qualitat de vida dels nostres filles i fills.

De l’experiència viscuda per una cuinera, descobriu que és possible un concepte de menjador sostenible tant ecòlogica com econòmicament i com es pot a dur a terme un projecte així d’esquenes a empreses que venen productes i no pas aliments.

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Hay mucha información que nos advierte sobre la alimentación actual: alimentos tóxicos y agresiones al medio ambiente. 
Todos y todas tenemos una necesidad básica: comer cada día. Entonces, entramos en crisis y pensamos “¿qué puedo hacer yo?” y automáticamente después, nos conformamos pensando que “es lo que hay”.

Políticos, empresarios, docentes, cocineros y familias. Todos tienen sus intereses y preocupaciones, pero los que cada día se sientan delante del plato son los niños y niñas.

Ante esto, no podemos ser indiferentes escudándonos en el “es lo que hay!”. Podemos pedir un cambio: las empresas tienen que comprar alimentos de calidad, los cocineros deben cocinar y los niños deben alimentarse: El cambio es posible, ¡ya es una realidad!

El plat o la vida” quiere informar, inspirar y animar. ¿De quién depende el cambio? De la conciencia social pero, sobre todo y en primer lugar, de las familias.

Hasta qué punto los alimentos se han transformado en productos para saciar el afán de algunas empresas y cómo esto está destruyendo el trabajo de las agricultoras de proximidad y cultivo ecológico, está generando un serio obstáculo en algunos comedores de colectividades y de rebote, cómo afectará en un futuro a la calidad de vida de nuestras hijas e hijos. 

De la experiencia vivida por una cocinera, descubre que es posible un concepto de comedor sostenible tanto ecológica como económicamente y cómo se puede llevar a cabo un proyecto así, de espaldas a empresas que venden productos y no alimentos.



EL PLAT O LA VIDA (En Català, subtitulat en Castellà) // EL PLATO O LA VIDA (En Catalán, subtitulado en Castellano):





LINK DEL PROJECTE // LINK DEL PROYECTO:

http://www.elplatolavida.claraboia.coop/



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